17 mei – Lieddag en opening tentoonstelling in Hooglandse Kerk

Op zaterdag 17 mei wordt in de Hooglandse Kerk van 10.00-16.00 uur een Lieddag gehouden voor iedereen die van zingen houdt. Het programma bestaat uit een mengeling van eigentijdse, bekende en nieuwe liederen van onder anderen Huub Oosterhuis. De liederen zijn gekozen bij de tentoonstelling ‘Moderne altaarstukken’.

De Lieddag wordt geleid door de dirigenten Wim de Ru (Schola Cantorum Leidse Studenten Ekklesia) en Jan Hulsbergen (Jenhkakoor Den Haag).

Kosten: € 20,00, inclusief bladmuziek en koffie/thee (lunch zelf meenemen).

Aanmelden: lieddagleiden@gmail.com

In aansluiting op de Lieddag wordt om 17.30 uur de tentoonstelling ‘Toegewijde Kunst – wat is nog heilig?’ geopend.

Geïnspireerd door 15e eeuwse altaarstukken in Slowakije maakte deAmsterdamse beeldhouwster Hanneke de Munck in samenwerking met andere kunstenaars een aantal monumentale kunstwerken. Acht van deze werken staan van 17 mei tot en met 6 juli in de Hooglandse Kerk. In BplusC (bibliotheek Nieuwstraat), Diaconaal Centrum De Bakkerij (Oude Rijn 44b/c), Cultureel Centrum Sijthof-Leiden (Doezastraat 1b), De Tuin van de Smid (Park Cronesteyn) en op Begraafplaats Rhijnhof zullen in totaal vijf andere werken te zien zijn.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht door Meta Knol, directeur van Museum de Lakenhal, Ad Alblas, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente, en Hanneke de Munck.

Op de zondagen gedurende de tentoonstelling is tijdens de kerkdiensten in de Hooglandse Kerk aandacht voor de onderwerpen van de altaarstukken. Informatie over de diensten vindt u achter het tabblad Diensten van deze website.

Uitgebreidere informatie over alle activiteiten ronddom de tentoonstelling vindt u op de website van de organisatie.