Drie onderscheidingen

De afgelopen periode ontvingen drie leden van onze kerkelijke gemeenschap een onderscheiding als waardering voor al het werk dat zij gedurende vele jaren verzet hebben.

Organist Joop Brons vierde op 15 november zijn 60-jarig als organist. Bij die gelegenheid ontving hij uit handen van Egbert Moolenaar, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, het draaginsigne in goud met briljant van de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk beheer. Burgemeester Henri Lenferink reikte de jubilaris de gouden speld van de gemeente Leiden uit.

Op 19 december nam de heer H. van Oosten afscheid van vele jaren vrijwilligerswerk op het Kerkelijk Bureau. Sinds 1983 zorgde hij er elke maandag weer voor dat het collectegeld uit de wijkkerken werd opgehaald en geteld. Tevens was de heer Van Oosten van 1973 tot 1989 koster van de Maranathakerk. Egbert Moolenaar reikte hem de gouden speld van de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk beheer uit.

Tenslotte nam Mar in ’t Veld op 19 januari na 34 jaar afscheid als ouderling-kerkrentmeester. In die periode was hij ook actief als beheerder van de Marekerk en organisator van de Aktie kerkbalans in de Marewijkgemeente. Hij ontving het draaginsigne in zilver van de Vereniging van kerkrentmeesterlijk beheer.