Tweede editie PS|ontmoet in de Hooglandse Kerk

De tweede editie van PS|ontmoet vindt plaats op vrijdag 16 januari om 20.00 uur in de Hooglandse Kerk. PS|ontmoet is een avond waarop het Leidse stadsgezelschap PS|theater drie gasten aan het woord laat aan de hand van door hen zelf gekozen fragmenten. Tijdens PS|ontmoet zijn te gast: predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente Ad Alblas, kunstenaar Resi van der Ploeg en gelukseconoom Koen Vredebregt.

Journalist Marcel ten Hooven gaat met elk van de drie gasten in gesprek over wat hen raakt, waaraan zij houvast ontlenen en wat hen boos of blij maakt. De drie gasten van deze editie blijken hun maatschappelijke betrokkenheid gemeen te hebben.

Predikant Ad Alblas vraagt voortdurend aandacht voor de maatschappelijke functie van de kerk in de stad. Resi van der Ploeg werkt als kunstenaar, en legt steeds opnieuw verbindingen met de zorg, wetenschap en buurtwerk. Koen Vredebregt is econoom, maar kijkt vanuit de Happy Planet Index vooral voorbíj de cijfers.

De gesprekken en fragmenten van de gasten worden afgewisseld met theatrale scenes en muzikale intermezzo’s door de makers van PS|theater.

PS|ontmoet geeft het stadsgezelschap stof tot nadenken voor hun themajaar Het geloof van Leiden, waarin het gezelschap op zoek gaat naar het ‘houvast’ van de stad.

Jarige Hooglandse Kerk

De tweede editie van PS|ontmoet is onderdeel van ‘700 jaar Hooglandse Kerk’, het jubileumjaar van de Hooglandse Kerk. In 2015 is het precies zeven eeuwen geleden dat het gebouw als kerk in gebruik werd genomen. Zo’n gebeurtenis mag niet ongemerkt voorbij gaan. De Hooglandse Kerk is een onderdeel van Leiden en van alle Leidenaren. Daarom wordt de viering van 700 jaar geen intern gebeuren, maar één die de kerk met heel Leiden wil vieren. PS|ontmoet is de eerste activiteit van het jubileumjaar.

Meer informatie over de jubileumactiviteiten vindt u op www.hooglandsekerk.com De viering van ‘700 jaar Hooglandse Kerk’ wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Leiden, Fonds 1818, Cultuurfonds Leiden, WOZ Fonds Leiden, Stichting Vrienden van de Hooglandse Kerk en de Protestantse gemeente te Leiden.

Datum: vrijdag 16 januari

Tijd: 20.00 uur