Kerkblad en website PgL

Op vrijdag 20 januari verschijnt de papieren versie van een nieuw nummer van het Leids Kerkblad. Voor wie niet kan wachten tot het zover is, staat op het tabblad Downloads alvast de digitale versie.

Aan deze website is een nieuw tabblad toegevoegd: Geschiedenis. Het is de bedoeling hier zoveel mogelijk documenten te plaatsen met informatie over de geschiedenis van de Protestantse gemeente te Leiden. Een begin is er al. De predikantenlijsten van de Hervormde gemeente Leiden en de Gereformeerde kerk Leiden, die in 2006 in boekvorm verschenen, zijn gecorrigeerd en aangevuld. Toegevoegd zijn een overzicht met de namen van predikanten van de Engels Gereformeerde gemeente Leiden (1609-1805) en een overzicht van de predikanten die sinds de plaatselijke vereniging in 2006 verbonden zijn/waren aan de PgL. Alle lijsten kunnen afzonderlijk gedownload worden.

De webredactie vond een paar kleinere historische documentjes van Hervormde en Gereformeerde oorsprong. Deze kunnen ook gedownload worden.

U kunt de webredactie blij maken met aanvullingen voor dit onderdeel van de website.