‘Kerkklokken luiden voor Kerkbalans’

De Actie Kerkbalans 2017 start op zaterdag 21 januari om 13.00 uur. Precies op dit tijdstip worden in meer dan 115 plaatsen door het hele land de kerkklokken geluid.

De Protestantse gemeente te Leiden, de RK Parochie HH Petrus en Paulus en de Oud-Katholieke Parochie van de HH Fredericus en Odulfus organiseren gezamenlijk dit evenement in Leiden. Eerste Kamerlid en lid van de Protestantse gemeente te Leiden Elco Brinkman, zal in de Hooglandse Kerk de klok luiden.

Brinkman: ‘Ik luid de klok voor Kerkbalans, omdat ik het belangrijk vind dat de Leidse kerken toekomst hebben en plaatsen blijven van bezinning, gemeenschap en respect.’

Wij nodigen iedereen die betrokken is bij de Actie Kerkbalans en iedereen die op een andere wijze betrokken is bij één van onze kerken van harte uit bij dit inluidtmoment aanwezig te zijn.

Programma:

12.15 uur – Inloop Hooglandse Kerk (Nieuwstraat/Middelweg)

12.35 uur – Welkomstwoord

12.40 uur – Korte speech door klokkenluider Elco Brinkman