Bløfdienst in de Hooglandse kerk

Op zaterdagavond 23 november 2019 organiseert de PGL een Bløfdienst met dominee Jan Andries de Boer en band in de Hooglandse kerk. Het thema is ‘Welkom thuis’, naar het gelijknamige nummer van Bløf. De dienst is inhoudelijk vormgegeven naar de centrale thema’s in het werk van deze Zeeuwse band: weggaan, jezelf verloren voelen, verlangen naar huis en thuiskomen. Ook in de Bijbel is dit een terugkerend thema.

Bløf is geen christelijke band. Wel hebben veel van hun teksten een religieuze laag. De teksten laten zich heel goed christelijk uitleggen. Tekstschrijver Peter Slager schreef over de Bløf -diensten: “Ik vind het een eer dat iemand onze muziek en mijn teksten in een levensbeschouwelijk verband gebruikt, want zo zijn ze ook voor een belangrijk deel bedoeld. Het vergroot de betekenis, of liever, het legt een deel ervan bloot.”

Jan Andries de Boer staat bekend als ‘de rockdominee’, die al sinds 2006 het land doorgaat met diensten met nummers van U2, Bløf en Santana. In mei van dit jaar is een boek verschenen, getiteld ‘Van Elvisviering tot U2-dienst’ (uitgegeven bij KokBoekencentrum). Waarin hij met Fred Omvlee en Piet van Die, schrijft over de religieuze inhoud van popmuziek en de waarde daarvan voor de kerk. Het boek werd begin juni gepresenteerd in een dienst in Paradiso Amsterdam.

Het belooft dus een inspirerende avond te worden, met live band! Aanvang 19.30 uur in de Hooglandse kerk, Nieuwstraat 20 in Leiden. Toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.
Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/LBGkinderenjeugdevenementen

-M. Kaljouwjeugdwerk@leidsebinnenstadsgemeente.nl )

8 reacties op “Bløfdienst in de Hooglandse kerk

  1. Pingback: grup escort

  2. Pingback: pharmacy in canada

  3. Pingback: Sig Sauer Red Dot

  4. Pingback: Thc Cartridge

  5. Pingback: Barbell Set

  6. Pingback: whole alligator for sale

  7. Pingback: garden shed bunnings

  8. Pingback: mp3juice

Reacties zijn gesloten.