De Bakkerij in wandelgids Kerk in Actie – verkrijgbaar in de Veertigdagentijd 2012

Kerk in Actie geeft unieke wandelgids uit

De Bakkerij op de route in Leiden

Kerk in Actie brengt de wandelgids 12x wandelen voor de verandering uit met daarin twaalf unieke stadswandelingen door historische steden in Nederland. De wandelingen laten de typisch toeristische plekken links liggen, maar tonen onverwachte plekken waar aan verandering wordt gewerkt, zoals een inloopcentrum of een eetcafé waar mensen met een verstandelijke beperking serveren. Leiden is een van de steden die in het boekje aan bod komt.

De route in Leiden loopt onder andere langs het diaconale project De Bakkerij. In de gids staan ook leuke adresjes die langs de route te vinden zijn, zoals bijzondere winkels of eetgelegenheden met ambachtelijke, biologische en Fair Trade-producten. De gids bevat twaalf stadswandelingen die in lengte variëren van drie tot tien kilometer. Naast Leiden zijn er wandelingen in de steden Amsterdam, Maastricht, Groningen, Rotterdam, Nijmegen, Gouda, Deventer, Leeuwarden, Breda, Haarlem en Middelburg.

De gids 12 x wandelen voor de verandering is een uitgave van Kerk in Actie. Het boekje is onderdeel van de jaarlijkse campagne die Kerk in Actie organiseert in de Veertigdagentijd en is gratis aan te vragen via de website van Kerk in Actie. Aanvragen kan alleen tijdens de Veertigdagentijd, van Aswoensdag 22 februari tot en met Beloken Pasen op 15 april 2012.

Kerk in Actie is het zendings- en diaconale werk in binnen- en buitenland van de Protestantse Kerk in Nederland. Delen van dit werk wordt mede namens tien oecumenisch georiënteerde kerken en organisaties in Nederland uitgevoerd. Meer informatie op de website van Kerk in Actie.