Denise Jannah zingt tijdens Kerstnachtdienst Pieterskerk

‘Vrede en alle goeds’, dat is dit jaar het thema van de Kerstnachtdienst in de Pieterskerk. Dit thema is een persoonlijke keuze van ds. Ad Alblas. Na ruim 25 jaar zal hij voor de laatste maal voorgaan in de Pieterskerk tijdens de Kerstnacht. Alblas: “Het voorgaan in de Kerstnachtdiensten ga ik reuze missen. Dat behoort tot de hoogtepunten van het jaar. Het is een imponerend gebeuren: een bomvolle Pieterskerk. Met heel veel verschillende mensen wil je hetzelfde: ‘vrede en alle goeds’, voor jezelf, voor je dierbaren en voor onze wereld. Ik denk dat we elkaar in deze tijd meer dan ooit nodig hebben om de hoofden koel te houden en de harten op te warmen. De Kerstnacht is daarvoor een bijzonder goed moment.”

De bijzondere viering wordt dit jaar nog bijzonderder doordat de bekende gospel- en jazz-zangeres Denise Jannah zal zingen tijdens deze Kerstnacht.

In verband met de grote belangstelling zijn er twee nachtdiensten: om 20.30 uur (deuren open om 19.45 uur) en om 22.30 uur (deuren open om 22.00 uur). Beide vieringen hebben dezelfde inhoud en samenstelling. Een kwartier voor aanvang begint de samenzang. Anders dan in voorgaande jaren zijn dit jaar geen toegangskaarten nodig.

De Kerstnachtdienst is er voor jong en oud. Kinderen zijn welkom bij het Kinderkerstfeest. Aanvang om 18.30 uur (deuren open om 18.00 uur). Ad Alblas vertelt het kerstverhaal, dat door kinderen op het podium wordt uitgebeeld en (oud)orkestleden van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek zorgen voor de muzikale omlijsting. Ga voor meer informatie naar www.kerstnachtdienst-pieterskerk.nl.