januari 2012 – Nieuwe Bijbelvertaling verkrijgbaar in Nederlandstalige App

De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) is beschikbaar in een Nederlandstalige app voor de iPad. De vertaling maakt onderdeel uit van de internationale bijbelapp Pomegranate, die uitgeverij Jongbloed samen met het Nederlands Bijbelgenootschap lanceert. Deze unieke applicatie in een grafisch hoogwaardige vormgeving vergroot de mogelijkheden van de gebruiker om te lezen en te studeren in de Bijbel.

De basis-app van Pomegranate kost € 1,59, inclusief de King James Bijbelvertaling. De Nieuwe Bijbelvertaling kan vervolgens in de winkel (inapp-shop) van Pomegranate worden aangeschaft voor € 14,99. Dat is de helft goedkoper dan de NBV in boekvorm. Geïnteresseerden kunnen ook andere vertalingen kopen, zowel moderne als klassieke bijbelvertalingen. Via een speciaal hiervoor ontwikkeld systeem kan de gebruiker in de Bijbel lezen, zoeken en studeren. Geselecteerde andere vertalingen lopen direct mee zodat vergelijken gemakkelijk is. Pomegranate geeft de mogelijkheid om zes vertalingen tegelijk te lezen. Zoeken kan ook in zes vertalingen tegelijk, evenals het maken van aantekeningen.

Vertalingen

Naast De Nieuwe Bijbelvertaling (2004) zijn ook de Groot Nieuws Bijbel, de NBG-vertaling uit 1951, de Herziene Statenvertaling, de Willibrordvertaling en Het Boek (1988/2008) voor de app verkrijgbaar. Deze vertalingen worden in hun meest recente versie gepubliceerd. Van de buitenlandse talen zijn er reeds Russische, Deense, Duitse, Noorse en Engelse vertalingen beschikbaar.

Uitbreidingen

In 2012 wordt Pomegranate verder uitgebouwd met een aanbod van extra materiaal rondom de bijbeltekst: dwarsverwijzingen, foto’s, filmpjes, achtergrondinformatie en leesroosters. Ook worden de talloze mogelijkheden van het delen via social media toegevoegd. Ook is de app beschikbaar voor iPhone en iPod touch, in een omgeving die volledig is aangepast aan een ander formaat beeldscherm. In 2012 is de app ook verkrijgbaar voor Android-apparaten.

Meer informatie is te vinden op de website van het Nederlands Bijbelgenootschap.