Kerst in de Hooglandse Kerk

De Hooglandse kerk opent ruim haar deuren in de periode voor Kerst. Met Leiden Lumière beginnen op 14 december de WinterWonderWeken. Op die dag komt Joris Linssen naar het Hooglandse Kerkplein om gesprekken te voeren en Joris’ Kerstboom te ontsteken. In hetzelfde weekend en het weekend daarna treden in totaal tien koren en muziekensembles in de kerk op.

Een team van vrijwilligers zorgt voor een sfeervolle verlichting, voor kerststallen en voor ontmoeting. Er is een doorlopend kinderprogramma, een stiltehoek voor rust en bezinning waar tevens een kaarsje kan worden aangestoken, doordeweeks een labyrint, rondleidingen op zaterdagen en een tentoonstelling. Met Leiden Marketing zijn de verschillende activiteiten binnen en buiten goed op elkaar afgestemd.

Cent van Vliet, één van de organisatoren, zegt ‘dat Kerst mensen aanspreekt en dichter bij elkaar en bij zichzelf brengt. Kerst geeft licht bij verdriet en eenzaamheid en geeft weer perspectief aan het leven’. In de Hooglandse kerk kunnen persoonlijke teksten en foto’s in de kerstballen worden gedaan die daarna in Joris’ Kerstboom kunnen worden gehangen. Er is ook een wand om gebeden achter te laten.

Wie wil praten over wat hem/haar bezighoudt treft altijd wel iemand aan met tijd en aandacht. Ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente, geeft aan dat ‘de kerk een plaats is waar niet alleen verhalen verteld worden, maar waar ook oor is voor het verhaal van ieder die er binnenwaait’. Zelf zal ze geregeld aanwezig zijn tijdens de open dagen in de WinterWonderWeken.

Er is een programma voor jong en oud. ‘Het is een beleving met een persoonlijk tintje en met diepgang. Ik zou zeggen, kom op z’n minst even proeven’, aldus Van Vliet. Er is een prachtige folder en een poster gemaakt.  Bovendien staan de openingstijden en de verschillende activiteiten staan ook op de website van de Hooglandse kerk.

Iedereen is van harte welkom een bezoek aan de Hooglandse kerk te brengen.

Nadere informatie te verkrijgen bij Cent van Vliet, cent.kerk@xs4all.nl of 06-13577348.