Orgelconcerten in de Waalse Kerk Leiden

Na een grondige in- en uitwendige restauratie werd kortgeleden het tussen 1746 en 1750 gebouwde Steevens-Assendelft orgel van de Waalse Kerk aan de Breestraat in Leiden weer in gebruik genomen. Ook het interieur van de kerk werd geheel gerestaureerd.

In deze ‘nieuwe oude’ omgeving vinden in september twee orgelconcerten plaats. Tijdens het eerste concert – op zaterdag 13 september – voert cantor-organist Erik van Bruggen werken uit van Goudimel, Sweelinck, Scheideman, Praetorius, Brönnenmöller, Fischer, Radeker en Van Blankenburg.

Op 20 september volgt – ook om 16:30 uur – een concert door leerlingen van Erik van Bruggen, met een gevarieerd programma!

U bent van harte welkom (toegang gratis, collecte na afloop, thee/koffie inbegrepen).

Erik van Bruggen (Groningen 1962) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Klaas Bolt, Hans van Nieuwkoop en Peter van Dijk.

Hij maakte opnames van twee CD´s op twee pedaal-

klavichorden, de instrumenten die daarbij gebruikt werden zijn een kopie van het pedaalklavichord van Gerstenberg uit 1760 en een manuaalkopie uit de 17e-eeuw met gereconstrueerde pedaalinstrumenten. Beide instrumenten zijn gebouwd door Dick Verwolf, klavichordmaker in Leiden.