Zaterdag 1 juli – Muziekfestival Songs of Freedom

Feest van bevrijding en verbondenheid!

In het kader van de herdenking Afschaffing slavernij in 1863 wordt zaterdag 1 juli vanaf 13:30 uur in de Hooglandse Kerk in hartje Leiden het Muziekfestival Songs of Freedom gehouden: een festival om te vieren dat gelijkwaardigheid en wederzijds respect verankerd is in onze samenleving, maar ook om te denken aan hen die dat in de praktijk nog niet ervaren. Een middag vullend programma met optredens van Nancy Zeefuik, Nederlandse jazziconen Denise Jannah en Ronald Snijders met zijn band, twee workshops van BplusC door Francine van der Kamp en Vivian Wesselingh, Black American Gospelkoor FireChoir en kraampjes met Surinaamse en Afrikaanse gerechten.

Historicus Cor Smit en Marieke van Buytene van International Justice Mission zullen aan de hand van de tentoonstelling spreken over slavernij vroeger en nu. Hoogtepunt van de middag is het optreden van een groot(s) projectkoor dat een aantal negrospirituals zal zingen.

Het geheel wordt op een speelse manier gepresenteerd, er wordt uitleg gegeven over de gezongen teksten en ingegaan op de thematiek van moderne slavernij in Nederland. Het festival is gratis toegankelijk en duurt tot 18:00 uur.

3 reacties op “Zaterdag 1 juli – Muziekfestival Songs of Freedom

  1. Pingback: relx

  2. Pingback: world market url

  3. Pingback: Darknet Links

Reacties zijn gesloten.